نخود فرنگی و خواص آن

نخود فرنگی و خواص آن

نخود فرنگی به انگلیسی،نخود فرنگی در بارداری،نخود فرنگی خواص،نخود فرنگی و لاغری،نخود فرنگی و دیابت

چقدر درباره نخود فرنگی می دانید؟جالب است بدانید که نخودسبز یا نخود فرنگی چند سالی است که در بین غذای ایرانی جایگاهی پیدا کرده است.

نخود فرنگی،خواص نخود فرنگی

بدنیست بدانید که نخود سبز تازه و سبز سرشار از ویتامین A – B و C است و داراى سلولز زیادى می باشد و در واقع با آن روده ها را جارو مى کند. اگر شما داراى معده ى ضعیف بوده ، و نمى توانید نخود تازه را هضم کنید، با غذاى خود کمى زیره میل نمایید. جالب است بدانید که نخود فرنگی نوعى نخود سبز است که در زمان ناصر الدین شاه به وسیله اتابک به ایران آمده است. ویتامین هاى آن بیشتر از نخود معمولى می باشد.

نخود فرنگی،خواص نخود فرنگی
نام های دیگر آن خلر است به آن جلیان – ململى – بسله و کلول نیز مى گویند. غلاف دانه هاى نخود فرنگی شبیه باقلا است و پنج نوع دارد. آنچه غلاف آن از باقلا کوچکتر و پوست آن ضخیم تر و عریض تر و دانه ى آن سفید بوده به اندازه نخود می باشد ، آن را جلیان سفید گویند که در رشت با آن باقلا قاتق مى سازند و آنچه دانه ى آن کوچک و پهن است ، جلیان سیاه گویند. در شیراز به این نوع جلیان مشو و در اردستان و نواحى کرمان آن را کونیا کرد خوانند میل کردن پخته ى آن با عسل جهت سرفه و پاک کردن ریه و درد سینه و نرم کردن آن ها و از رفع اخلاط فاسد و خارج کردن فضولات کثیف از امعاء مفید می باشد.

نخود فرنگی،خواص نخود فرنگی

ضماد انواع خلر جهت تقویت اعضاء و پاک کردن کک مک و با عسل جهت از بین بردن اورام نافع و موثر است ، بخور آن باعث جمع شدن مورچه مى شود، و چون گاو آنرا بخورد، فربه خواهد شد و شیر زیادى خواهد داد – ادامه در خوراک آن موجب تشنگى ، و خوردن تر و تازه و ناپخته ى آن تولید سرگیجه مى کند. البته مخصوصا نوعى از آن که کمى پهن است – مقدار خوراک آن تا ده گرم است . نوع وحشى خلر در زیاد کردن شیر تاثیر بیشترى دارد.

نخود فرنگی،خواص نخود فرنگی
نخود فرنگی بیشتر در سالادها استفاده می شود.

نخود فرنگی و خواص آن

مطالب مرتبط:

لوبیا سبز

هویج

گوجه فرنگی

نشانه‌های کم خونی را بشناسید

نشانه‌های کم خونی را بشناسید

کم خونی,بیماری کم خونی,کم خونی در بارداری,علائم کم خونی,درمان کم خونی,درمان کم خونی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان کم خونی,کم خونی را چگونه درمان کنیم,کم خونی در کودکان,کم خونی در بزرگسالان,کم خونی در نوزادان,کم خونی در بهار,کم خونی در تابستان,کم خونی در پاییز,کم خونی در زمستان,آشنایی با کم خونی,همه چیز در مورد کم خونی,کم خونی واگیردار است,کم خونی و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان کم خونی

نشانه‌های کم خونی را بشناسید


بی اس ام اس : بسیاری از افراد به کم خونی مبتلا هستند بدون اینکه از این مورد آگاهی داشته باشند،آیا با نشانه های کم خونی آشنا هستید؟
خستگی‌های زودرس همراه با ضعف، ناتوانی جسمی و فکری، تعریق زیاد و التهاب زبان، پرخاشگری، قاشقی شدن ناخن‌ها، نازک و شکننده شدن ناخن و کم آوردن نفس در سربالایی‌ها از نشانه‌های کم‌خونی است.خستگی‌های زودرس همراه با ضعف، ناتوانی جسمی و فکری، بی‌تفاوتی، سرگیجه، سردرد، بی‌اشتهایی، بی‌میلی به غذا، تعریق زیاد و التهاب زبان از اثرات کم‌خونی در افراد است.ریزش مو، بی‌حسی و سبکی سر، افزایش ضربان قلب، ورم قوزک پا، عدم تحمل دیگران، پرخاشگری، قاشقی شدن ناخن‌ها، نازک و شکننده شدن ناخن، کم آوردن نفس در سربالایی‌ها، ابتلای مکرر به سرماخوردگی‌ ها و عدم مقاومت در مقابل بیماری‌‌های عفونی نیز از نشانه‌ها و علائم کم‌خونی یا آنمی است.

نشانه‌های کم خونی را بشناسید

آنمی ناشی از کاهش تولید گلبول قرمز معمولاً به تدریج ظاهر و تبدیل به آنمی مزمن می‌شود. علل آن را می‌توان نارسایی مغز استخوان به علل مختلف، اختلال در تولید اریتروپویتین در نارسایی کلیه یا بیماری‌های عفونی و التهابی مزمن کم کاری تیروئید یا سوء تغذیه پروتئینی شدید اشاره کرد.اختلال در بلوغ گلبول‌های قرمز خون تحت تأثیر فقر 3 ماده مغذی آهن، اسید فولیک و ویتامین B12 در بدن است.کم‌خونی در بزرگسالان به علت عدم توانایی حمل اکسیژن مورد نیاز بافت‌ها است که ارگان‌های بدن انرژی در سلول‌های عضلانی آنها مختل می‌شود و ظرفیت کاری و توان فکری آنها کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

نشانه‌های کم خونی را بشناسید

کنجد و خواص آن

کنجد و خواص آن

کنجد،خواص کنجد،کنجد در بارداری،کنجد عسلی،کنجد سفید،کنجد به انگلیسی

بهتر است بدانید که خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد باعث تامین 14 درصد از نیاز کلسیم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن‌هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن‌هایشان محکم‌تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است به چشم نخواهد کرد.
جالب است بدانید که به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلی‌گرم روی را به بدن به ویژه پوست و مو و ناخن‌ها آسان می‌کند. بهتر است بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آکنه را کمتر می‌کند و از نازک شدن موها جلوگیری می‌کند و مانع ریزش موها خصوصا در خانم‌ها می‌شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می‌توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین استفاده نمود. حتما می‌دانید که کنجد چربی بسیاری دارد ولی این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. در واقع این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری می باشد که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی به شمار می رود. و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود پوست کاملا یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد و جالب است بدانید که وجود همین چربی‌هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت گردد (کنجد به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز پیشگیری می‌کند و باعث راحتی افرادی می‌گردد که سال‌هاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشکشان می‌ترسند.

کنجد،خواص کنجد

جالب است بدانید که امروزه از روغن کنجد خصوصا کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصا محصولاتی که برای رفع انواع خشکی‌ها تجویز می‌شوند استفاده می‌گردد. اغلب در ترکیب انواع کرم‌ها و ماسک‌ها و شامپو‌های ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر گردد. در انتها شما را با ماسکی که با روغن کنجد تهیه می‌گردد و برای تقویت موهای خشک و آسیب‌پذیر پیشنهاد می‌شود آشنا می‌ نماییم.در واقع دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی(Tahini) و شیرینی خوشمزه ی خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) می باشد. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد می باشد.
لازم به ذکر است که کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز پیدا می شود.
بهتر است بدایند که کنجد از کهن ترین چاشنی های شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. روغن کنجد به سختی تند می شود. نام علمی کنجد”Sesamun indicum” می باشد.

کنجد،خواص کنجد
بهتر است بدایند که کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. در واقع علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به حساب می آید.

کنجد،خواص کنجد

جالب است بدانید که کلسیم از املاح معدنی بااهمیت موجود در کنجد است.

در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:

حفاظت از سلول های روده در برابر مواد شیمیایی سرطان زا

 پیشگیری از کاهش توده ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید دیده می شود.

پیشگیری از سردردهای میگرنی

روی: حفظ سلامت استخوان ها

درواقع به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی” را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.

کنجد،خواص کنجد

گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان معمولا گریبان گیر زنان سالمند می گردد، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.در واقع تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.بهتر است بدانید که در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط روشنی وجود دارد.

کنجد و خواص آن

مطالب مرتبط:

بادام زمینی

قیسی