آشنایی با خواص و عوارض زرشک کوهی و طرز تهیه چای زرشک
زرشک کوهی ،زرشک کوهی چه خاصیتی دارد،زرشک کوهی لرستان،زرشک کوهی در بارداری،زرشک کوهی و کبد چرب،زرشک کوهی و عناب،زرشک کوهی ولاغری،فواید زرشک کوهی،ریشه زرشک کوهی،آب زرشک کوهی،زرشک سیاه چه خاصیتی دارد،خواص زرشک کوهی لرستان،خوردن زرشک کوهی در دوران بارداری،زرشک سیاه برای کبد چرب
در این مطلب از سایت جسارت به خواص زرشک کوهی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
زرشک کوهی
یکی دیگراز گونه های درختان وحشی در مناطق کوهستانی شهر ونک درخت زرشک کوهی می باشد.
این درخت به طور وفور در کنار رودخانه ها ودر مناطقی چون عقدک ،امامزاده معصومه خاتون و چشمه ناز روئیده است .
زرشک درختی است کوتاه به ارتفاع دو الی سه متر و پر از شاخه های دارای تیغ های کوچک و نوک تیز با برگ های کوچک و
نازک تخم مرغی شکل که به رنگ سبز تیره و گل هایی کوچک خوشه ای با رنگی زرد است.
این درخت وحشی به صورت خودرو در مناطق کوهستانی در کنار رودخانه و جاهای مرطوب می روید و در اوایل بهار برگ می دهد،
در اواخر اردیبهشت گل می دهد و گل های آن تا اول خرداد بر سر شاخ های درخت می ماند و میوه آن در مرحله اول رشد به
رنگ صورتی کم رنگ است و این میوه در اواخر مرداد تغییر رنگ می دهد و به رنگ قرمز مایل به آلبالویی پیدا می کند و
در اوایل شهریور باز رنگ عوض می کند و این مرتبه به رنگ سیاه می شود.
هر دانه میوه داری دو الی سه هسته کوچک بیضی شکل در داخل میوه می باشد.
این میوه ها بسیار پر آب بوده و در اواخر مهرماه قابل برداشت و آماده مصرف می شوند.
از زرشک برای درمان بیماریهای آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، کاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد زخم، کمردرد،
از بین بردن کرمهای حلقوی، مشکلات قلبی، قاعدگی دردناک، مشکلات کبدی، بواسیر و تبخال نیز استفاده میشود.
خواص زرشک کوهی
با خواص زرشک کوهی آشنا شوید :
– درمان قطعی جوش صورت
– روشن کننده پوست (شدت رنگدانه های پوستی راکاهش داده بنابراین سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی میشود)
– برطرف کننده ناراحتیهای دهان مانند آفت ، برفک و…
– کبد را پاک و تقویت می کند
– بی اشتهایی را برطرف می کند
– در درمان یرقان و زردی موثراست
– پایین آورنده و تنظیم کننده فشارخون
– پایین آورنده و تنظیم کننده چربی خون
– اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند ، برای رفع یبوست مفید است
– مبتلایان به بیماری قند میتوانند با مصرف این گیاه قند خون خود را کنترل کنند .
– زرشک سیاه صفرا آور بوده و در درمان سنگ کیسه صفرا بسیار مؤثر است.
– درمان اگزما و خارش های پوستی که دلیل آنها کبد و غلظت خون و نه دلایل میکروبی یا ویروسی باشد
طبیعت میوه زرشک سرد و خشک است و در کتابهای قدیمی گفته شده است که زرشک برای کسی که سرفه میکند، مفید نیست.
علائم سمی بودن زرشک شامل گیجی، خوندماغ، اسهال، تحریک کلیوی و نفریت است. طبیعت پوست ریشه ی گیاه گرم و خشک است.
چای زرشک کوهی
برگهای گیاه زرشک سرشار از ویتامین C است و خاصیت داروی ملین را دارد، میوههای آن ادرارآور و خلط آور است و
برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده میشود. پوسته، ریشه و ساقه آن تقویتکننده، ضدعفونیکننده، صفراآور، مدر و ملین است.
زرشک به علت داشتن آلکالوئیدی به نام بربرین اثرات آنتیبیوتیکی برای باکتریها دارد. همچنین سولفات موجود در
این گیاه علیه سیستمهای توموری قابل استفاده است. شاید به همین دلیل است که بعضی زرشک را عامل ضد تومور یا سرطان میشناسند.
یک کارشناس تغذیه می گوید: به دلیل وجود ویتامین B فراوان در زرشک، این ماده غذایی
میتواند در پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی داشته باشد.
یکی از بهترین ترکیبات موجود در زرشک، ویتامین B فراوان است که در پیشگیری از سرماخوردگی نقش مهمی دارد.
همچنین وجود اسیدهای عالی فراوان در این میوه که سبب مزه ترش آن میشوند میتواند در جذب آهن نقش بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین آهن موجود در زرشک قابل توجه است. از سایر ویتامینهای موجود در این میوه میتوان به
ویتامینهای گروه B به خصوص ویتامین B1 ,B2 اشاره کرد که ویتامین B1 یا تیامین میتواند عوارض عصبی و حتی پرخاشگری را بهبود بخشد.
وی از دیگر خواص زرشک را اثر مناسب آن بر کاهش فشار خون برای افراد دچار این بیماری عنوان کرد.
خواص چای زرشک کوهی :
ضدصفرا، تقویت کننده معده، کبد، قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی (تهوع و ناشی از آن) و بی اشتهایی،
زرشک ضمن تصویه خون درمان بسیار خوبی برای فشار خون بالا در افراد گرم مزاج هست، طبیعت چای زرشک کوهی سرد و خشک است.
مصرف زرشک کوهی
بربرین یک ماده موثر و از جمله ترکیبات موجود در زرشک است که خاصیت ضدعفونی کنندگی و از بین بردن عفونت ها
در بدن را دارد، همچنین مصرف زرشک برای از بین بردن بیماری اسهال و دل درد های با منشاء ویروسی بسیار مفید است.
مصرف این ماده غذایی لذیذ می تواند بسیاری از بیماری های تنفسی از جمله گرفتگی بینی، گلودرد، برونشیت وعفونت سینوس ها را درمان کند.
برای درمان بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش مانتد دل درد و سوء هاضمه نیز می توان از نوشیدنی و عصاره زرشک بهره برد.
مصرف زرشک همچنین اثرات بسیار مثبتی در درمان و جلوگیری از افزایش قند خون در مبتلایان به دیابت دارد.
از جمله دیگر قابلیت های درمانی زرشک می توان کاهش فشار و چربی خون، کاهش استرس و
نیز بهبود شرایط سلامتی در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک را نام برد.
برای تهیه چای زرشک کوهی و یا دم کرده آن باید 2 قاشق غذاخوری زرشک را در یک کاسه به مدت 5 دقیقه خیس کنید تا
کاملا شن و دیگر مواد آن ته نشین شود سپس آن را آبکش میکنیم
بعد از تمیز شدن زرشک آنها را در قوری ریخته و مقداری آب جوش روی زرشک های تمیز شده بریزید
پس از گذشت چند دقیقه زرشک ها تغییر رنگ داده و رنگ پس میدهند و بگذارید زرشکتان دم بکشد
اگر طعم ترشی آنرا دوست نداشتید میتوانید از یک تیکه نبات زعفرانی و یا عسل به دم کرده تان اضافه کنید
زرشک کوهی
بیشتر بخوانید :